Boka konferens, möte, event, föreläsning, middag i unik miljö

Annorlunda lokal för konferens, event och middagar i Östersund

LUX är en annorlunda konferens- och eventlokal mitt i centrala Östersund. Hyr lokalen för publika arrangemang och konferenser samt styrelsemöten, föreläsningar och middagar för såväl privatpersoner, företag och organisationer. Projektionsväggen fungerar även som en effektfull bakgrund vid användning som studio för livesändningar som ex. digitala videokonferenser, intervjuer och webinars. Ingång via egen entré eller via Norra Station Café. Lokalen ligger i gatuplan och är tillgänglig för alla.

Konferens & föreläsningar: max ca 30 personer
Sittande lunch & middag: max ca 70 personer
Event & utställningar: se planritning (pdf) samt 360°-bilder nedan

Boka event & middagar kvällar/helger:
event@norra-station.nu
→ 063-14 58 00

Boka konferens & möten dagtid:
linda.carlander@norra-station.nu
→ 063-14 58 00 (kl. 8-15)

Boka tom lokal mellan utställningar:
info@lux.nu
→ 063-15 01 78

Bokningar och konferensförfrågningar hanteras av Norra Station. Vill du boka lokalen med tomma väggar mellan två utställningsperioder, kontakta info@lux.nu. Norra Station Café erbjuder även snittar, mat, dryck, fika, provningar och gruppaktiviteter efter önskemål.

Säkerställ att sammankomsten eller evenemanget som är tänkt att ske i lokalen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör en riskbedömning.

Teknik: Lokalen består av tre rum, där det mittersta rummet har en storbildsprojektor som täcker hela väggen på ca 3.9×2.2 meter (full HD, anslutning hdmi). Projektorn är ”short throw” vilket innebär att du kan sitta/stå ca 1-1,5 m från väggen utan skuggor eller bli bländad. Högtalare (anslutning via 3.5 hörlurskontakt, AirPlay, Chromecast, Bluetooth eller hdmi via projektorn), trådlöst internet / wifi, justerbara spotlights samt mediaspelare som kan loopa film från usb-sticka. Hörselslingor finns inte.

Konferenser & event hos LUX

Marknadsföreningen Östersund – lunchföreläsning

Östersunds Kommun – inflyttarevent

Norra Station Café – italiensk afton

Grand North – Guldägget utställning

Norra Station Coworking – frukostföreläsning

Norra Station Café – grupper och privata middagar

Norra Station Café & TeloGott – lakritsprovning & chokladprovning

VM Biathlon Östersund 2019 – statsministermiddag

Where I come from – utställning foto, film, text

Jämtlands Gymnasium – vernissage

Norra Station Coworking – Yoga

Eat Art Festivalen – livesänd föreläsning, musik och dans

Konstens Vecka – konstnärssamtal

Linnea Swedenmark – boksläpp & mingel

Kanal 5 – tv-inspelning ”Meltzer och kärleken”

Just idag pratas det inte skidskytte eller konst på Norra Station. Idag handlar det om kärlek och relationer.

Slået op af Norra StationLørdag den 16. marts 2019

Peak Region – workshop, lunch och prisutdelning

Idag har Norra Station gästats av Peak Region, med workshop för ett 50-tal personer som avslutades med lunch i galleriet och utnämning av Årets Innovation Champion. Grattis till Jenny Sandström✨✨✨

Slået op af Norra StationTorsdag den 28. februar 2019

Eat Up Foodwalks – matvandring / matevent

eat Up 2019-01-26 på Norra Station ÖSD400 personer på 4 timmar. Så kuuul med denna blandning av gäster.

Slået op af Norra Station CaféLørdag den 26. januar 2019

Marknadsföreningen Östersund – lunchföreläsning, after work

Idag berättade Sqrtn Company om sin spännande och intressanta varumärkesresa när Marknadsföreningen höll lunchföreläsning i galleriet på Norra Station 👏

Slået op af Norra StationFredag den 25. januar 2019

Verket Östersund – workshop / konferens

Hej! Hur mår ni alla där ute?! Det har varit tyst från oss under en tid. Det är ju nästan så att man kan tro att vi har…

Slået op af Verket ÖstersundOnsdag den 6. maj 2020

Norra Station Café – mingel, middag och konsert

Mattias Warg avslutar En Alternativ Alla Hjärtans Kväll på Norra Station. Tack Mattias Warg för härlig musik, Ingela Madsen för mycket rolig mingelskola och Johan Rudsby och Magnus Rindberg för god mat och bra råvaror!Tack!

Slået op af Manne Mosten i Søndag den 16. februar 2020

Jämtlands Läns Konstförening – konstsupé och föredrag

Stort tack till alla som bidrog till härlig stämning på årets konstsupé på Norra Station och LUX. Tack till Manne Mosten…

Slået op af JLK – Jämtlands Läns KonstföreningTorsdag den 28. marts 2019

Konferens Östersund

Boka LUX för en annorlunda konferens i Östersund för grupper upp till ca 30 personer. Konferensrummet / möteslokalen har projektor, högtalare, wifi och inte minst nyrostat kaffe, fikapaus och lunch från Norra Station Café. Konferenslokalen har egen entré från gården. Alla förutsättningar för en unik och minnesvärd konferens eller event mitt i Östersund. Ett annorlunda alternativ till klassiska konferenser på hotell och konferensanläggningar.

Privata middagar & grupper

Abonnera LUX för en privat middag eller smakprovning i galleriet. Ett av Östersunds mest unika miljö för mindre grupper och sällskap som vill sitta avskilt i eget rum, så kallat chambre séparée. Perfekt för jubileumsfesten, ledningsgruppen eller som företagsaktivitet. Lokalens första rum passar utmärkt för mingel, buffé och garderob. Mat, dryck och servering från Norra Station Café.

Företagsevent & företagsaktiviteter

Hyr LUX för produktlanseringar, pressevent, boklanseringar, företagsaktivitet eller varför inte en egen utställning och vernissage i galleriet. Både interna och publika event är möjligt. Eventlokalen har egen entré. Storbildsprojektor i mittersta rummet skapar en effektfull videovägg eller fond på ca 4×2 meter.