Anna Vidmark & Anna Fors

1 oktober 2022 – 29 oktober 2022

Arvedelar är en utställning om rötter och arv efter de som gått före, om försoning, uppgörelse och om kärleken till Jämtland. Ett sökande efter var gränsen går för vad som är hemma, och framförallt, vem är det som har rätt att definiera den gränsen?

→ Vernissage lördag 1 oktober kl.12-16. Öppet för alla.
→ Artist talk torsdag 6 oktober kl.17.30 där Catarina Lundström samtalar med Anna Vidmark och Anna Fors. Ingår som programpunkt under Konstens Vecka
→ Finissage lördag 29 oktober kl.12-16. Öppet för alla.

Artist Talk 6 oktober 2022

Utställningen arrangeras med stöd av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och Kulturrådet samt Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun.

Anna Fors

Anna Fors f. 1973 arbetar främst med teckning och grafik, med avstickare åt helt andra tekniker om berättarrösten i bilden kräver det. Bilderna föds ofta ur frågan ”Vad händer om jag vänder upp och ned och vränger ut och in?” 

Utbildad på KV Konstskola i Göteborg och Wiks folkhögskola i Uppsala. Idag verksam på Frösön med ateljé på Härke konstcentrum och frilansillustratör för bl.a. Östersunds-Posten.

Anna Vidmark

Anna Vidmark f. 1977 skapar främst i grafik och keramik. I båda dessa tekniker är slumpen en del av den kreativa processen. Verken tar ofta sin början med ett fotografi av tex mönster i naturen, djur, människor eller en form. Del av projektet ”Konst på elskåp” i Östersund. Representerad: Region Västerbotten, Region Västernorrland och Krokoms kommun. Utbildad vid Östersunds Konstskola och idag verksam på Frösön med ateljé på Härke Konstcentrum.

Medlemmar i Jämtlands Läns Konstförening får fritt hämta ovanstående konstposter 30×40 cm under utställningsperioden. Du får även 10% rabatt på konstköp, 40% rabatt på Jamtlis årskort samt en lott i Stora Konstlotteriet med vinster för 110.000 kr.