25 september 2021 – 27 november 2021

”Fågeln i mig flyger vart den vill”

En utställning med illustrationer från den prisbelönade bilderbokskonstnären Sara Lundberg. Hon visar verk ur hennes tre senaste verk, ”Fågeln i mig flyger vart den vill”, ”Dyksommar” och ”Glömdagen”. Hennes böcker behandlar olika teman som sorg, längtan, kompromisslöshet och fantasins kraft att förändra.Vernissage lördag 25 sept. kl.11-16 i konstnärens närvaro
Rundvandring i utställningen med Sara Lundberg torsdag 7 okt. kl.15-16. Begränsat antal. Kostnadsfritt.
Filmvisning och samtal torsdag 7 okt. kl.18-19. Catarina Lundström samtalar med Sara Lundberg, författare och konstnär och Martin Johansson, regissör. Kort paus, därefter filmvisning, ca 1 timme, av teaterföreställningen, producerat av Estrad Norr i regi av Martin Johansson. Föreställningen är baserad på Sara Lundbergs bok ”Fågeln i mig flyger vart den vill”, som handlar om Berta Hansson. Begränsat antal. Kostnadsfritt.
Plats: C:nen, Prästgatan 39, Östersund
Arrangörer: Jämtlands läns konstförening i samarbete med Region Jämtland Härjedalen
Konstföredrag + filmvisning lördag 20 november från kl.13 i samband med Jämtlands Läns Konstförenings höstmöte och konstlotteri. Rentzhogsalen, Jamtli. Max 90 personer. För medlemmar – bli medlem innan eller på plats och få även en lott i Stora Konstlotteriet.

Böckerna ”Fågeln i mig flyger vart den vill”, ”Dyksommar” samt ”Glömdagen” finns till försäljning i galleriet. 180 kr/st eller alla tre för 500 kr. Betalning med Swish.
Vykort med motiv av Sara Lundberg finns till försäljning i galleriet. 30 kr/st eller 4st för 100 kr. Betalning med Swish.

Sara Lundberg

Sara Lundberg är verksam som bilderbokskonstnär och författare. Hennes bok ”Fågeln i mig flyger vart den vill” fick lysande recensioner och belönades med Augustpriset 2017, samt Snöbollen, för årets bästa bilderbok. Tillsammans med författaren Sara Stridsberg skapades bilderboken Dyksommar, 2019, också den Augustnominerad. Hennes senaste verk är bilderboken ”Glömdagen”, en vardagsberättelse fylld av komik och igenkänning. Hon har medverkat som illustratör i ett 30-tal böcker.

Lundbergs bilder trollbinder åskådaren, de väjer inte för det stora livsallvaret eller för de existentiella bråddjupen och besitter ett särskilt slags mod. Kanske det mod som krävs för att ärligt kunna möta barnets blick. Hennes glädje är trots detta stor, rik på berättande fantasi och färg.

»Jag arbetar ofta med sagans formspråk och arketyper. Jag gillar att blanda in en dos surrealism. Tillståndet mellan dröm och verklighet intresserar mig.«

Sara Lundberg utbildade på sig på McDaniel Collage i Westminster i Maryland i USA med en kandidatexamen i teater och konst 1994, på Konstfack i Stockholm till 2000 och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm till 2008. 

www.saralundberg.se

Konstposter Sara Lundberg ”Fågeln i mig flyger vart den vill”

Medlemmar i Jämtlands Läns Konstförening får fritt hämta ovanstående konstposter under utställningsperioden. Medlemmar får även 10% rabatt på konstköp, 40% rabatt på Stora Jamtlikortet samt en lott i Stora Konstlotteriet med vinster för 100.000 kr.