”DISTANS”

8 maj 2021 – 21 maj 2021

Slututställning Konst årskurs 2

Du kommer att träffa en rad olika sorters karaktärer, eller konstverk. Konstverk som binds samman av att de har skapats av en grupp konstnärer som gått på utbildningen tillsammans. Alla deltagares konstnärliga uttryck är högst individuella och starka, men det finns skärningspunkter och gemensamma nämnare – vi får möta verk som berör. I allehanda olika medium som teckning, måleri, fotografi, grafik, keramik eller det som det konstnärliga uttrycket kräver.

Utställarna är:
Jonathan Augustsson, Lina Hallgren, Henrik Löfgren, David Nilsson, Moa Söderin, Lina Thorell, Charlotte Ullberg, Elisabeth Öhman, Frida Ölund

De som ställer ut har alla gått grund eller motsvarande, där de utbildat sig i olika tekniker. De går nu ut år två, fördjupningsåret. Läs mer om konstutbildningarna på Åredalens Folkhögskolas sajt

”Vi hann bara gå en termin på skolan innan pandemin slog till och ändrade allt. Men likt fågel Fenix reste vi oss tillsammans med våra kreativa mentorer och omskapade vår utbildning. Kontakten med våra lärare och gästföreläsare har skett digitalt på distans, men vi har fortfarande haft tillgång till våra ateljéer, verkstad för keramik, screentryck, fotografering och grafik.”

Medlemmar i Jämtlands Läns Konstförening får fritt hämta ovanstående konstposter under utställningsperioden. Du får även 10% rabatt på konstköp, 40% rabatt på Jamtlis årskort samt en lott i Stora Konstlotteriet med vinster för 100.000 kr.

Ingång via Norra Station, Hamngatan 11, Östersund
→ Fri entré och tillgängligt för alla
→ Öppet mån-fre 11-19, lör 11-17 (stängt 13 maj)

Vänligen följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt lokala restriktioner. Stanna hemma vid minsta symptom, tvätta händerna ofta och håll avstånd till varandra.