24 juli 2021 – 18 september 2021

»101 Möten«

Fotoutställningen ”101 Möten” är en tillbakablick på Lennart Jonassons fotograferande och de människor han mött och det de lämnat kvar hos honom. Musiker, författare, konstnärer av olika slag och en del mer okända.

Från 1976 fram till idag. 45 års fotograferande. En stor del av Lennarts liv, då han fyller 65 till hösten. Mötena och fotograferandet lär fortsätta, då människan alltid har varit det centrala i hans bilder.

Lennarts fotobok Wild Cards finns att köpa i galleriet för 150 kr. Oramade fotografier går att köpa och ta med sig direkt för 500 kr. Betalning endast med Swish.


Hör Lennart bli intervjuad av Fredrik Alverland, P4 Jämtland


”Tanken är att bilderna ska ge en känsla för ögonblicket som de togs i – och människan på dem. Ett fotografi med Bodil Malmsten ska till exempel få hänga intill ett på artisten Ellen Sundberg, som i sitt senaste album ’Ett bloss för Bodil’ tolkar poetens dikter.”
Läs hela artikeln av Sofie Gisslén i Östersunds-Posten


Lennart Jonasson fotograf
Joni Mitchell, fotograferad av Lennart Jonasson

Medlemmar i Jämtlands Läns Konstförening får fritt hämta ovanstående konstposter under utställningsperioden. Medlemmar får även 10% rabatt på konstköp, 40% rabatt på Stora Jamtlikortet samt en lott i Stora Konstlotteriet med vinster för 100.000 kr.