4 december 2021 – 7 januari 2022

Handgjord form – jurybedömd vandringsutställning
Utvalt i Syd 2021 är en utställning som vill visa det hantverksdrivna skapandets spännvidd och utveckling inom dagens formområde: här inkluderas alla former och uttryck, från traditionella slöjd- och bruksföremål till det fria och konceptuella. Utvalt vill uppmuntra arbeten som förvaltar hantverkskunnandet men gärna överskrider traditionella gränser för uttryck och teknik.

Utställningen visar 27 verk av lika många utövare. Dessa verk har valts ut av en meriterad jury bestående av Katarina Evans, Mikael Löfgren och Cilla Robach.

Fri entré och tillgängligt för alla
Öppettider

Arrangeras i samarbete mellan Svensk Form Jämtland, Jämtlands Läns Konstförening samt Hemslöjden och Designcentrum i Region Jämtland Härjedalen. Utställningen är framtagen av Form/Design Center, Konsthantverkscentrum och Skånes Hemslöjdsförbund med stöd av Region Skåne.

www.utvaltisyd.se

Läs mer om utställarna och verken:

Isolde Berg
Hanna Bodin
Matilda Cederqvist
Jonas Delefelt
Åsa Elmstam
Eva Gassne-Jeckelmann
Jonatan Hedetoft
Anette Jonsson
Anette Junebro
Carl-Oscar Karlsson
Lotta Kvist
Lea Lacroix
Lotta Malmsten
Stina Marntell
Takao Momiyama
Amanda Monceau
Caroline Möller
Lena Palenius
Ellinor Portinson
Jonas Rooth
Sara Rylander
Kiwa Saito
Johan Stenbeck
Kristine Tånnander
Josabet Werkmäster
Kajsa Willner
Marie Yderland

Vernissage lördag 4 december kl.12-16

Förhandsvisning fredag 3 december kl.18 för medlemmar i JLK och Svensk Form. Curator Maria Vieweg från Form/Design Center Malmö närvarar. Vi får också träffa en av utställarna, konstnären Takao Momiyama, som kvällen till ära finns på plats för att berätta mer om sitt verk och det tidskrävande sömnadsarbete Sashiko, att sy och laga för hand, att inte slösa ”mottanai”. Dessutom denna kväll firar Designcentrum sina 20 år med tårta och specialproducerad film som visas kl.19.